Home        Aukje        Quantum Touch       Helen met energie       Huis reinigen
Spiegelen      Relaties      Gedachtekracht      Innerlijk kind       Contact       Links

 

Helen met energie

Helen door  handoplegging, is zo oud als de mensheid en komt in vele culturen voor. De essentie van deze manier van helen is het doorgeven van  energie door middel van aanraking. We kunnen het allemaal, iedereen heeft immers deze energie in zich: De Universele Levenskracht stroomt door ons allemaal.

Deze energie wordt heel duidelijk ervaren: een koud of juist warm, soms tintelend gevoel dat uiteindelijk tot verlichting leidt. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt “aangesproken” en de energie vindt de juiste plekken in een lichaam. Eigenlijk is degene die de energie geeft geen ‘healer’ maar degene die de energie ontvangt heelt zichzelf.

Op deze manier kunnen lichamelijke, maar ook geestelijke klachten behandeld worden. Als iemand bijvoorbeeld veel spanning of stress bij zich heeft, kan dat weggaan. Maar ook blokkades en belemmerende patronen komen ‘naar boven’. Het lichaam is immers de opslagplaats van alles wat een persoon meemaakt in zijn/haar leven; het lichaam herinnert en ‘weet’.

Door af te stemmen op de lichaamsintelligentie en energie van een persoon, krijg ik inzicht in haar of zijn leven en kan ik blokkades en belemmerende patronen duidelijk maken en ‘laten zien’. Als de oorzaak van iets duidelijk is, kan het lichaam zichzelf helen met hulp van mijn energie.


Voordat ik iemand ga behandelen is er eerst een gesprek , zodat voor mij duidelijk wordt wat er aan de hand is; omdat een lichamelijke klacht een signaal van de geest is………. Onze 'geestes-energie' beïnvloedt namelijk het lichaam; 'de materie' . Alles wordt gestuurd en gestuwd van binnenuit. Wanneer we deze wisselwerking beter begrijpen, kunnen we veranderingen aanbrengen in onszelf.
Wanneer de fundamentele oorzaak van een kwaal wordt beseft en opgelost op een dieper vlak, (op het gebied van emoties en overtuigingen, van verwachtingen en van het beeld dat men van zichzelf heeft) pas dan kan iemand zichzelf echt genezen.

Hoe een behandeling gaat verlopen of waar ik ga behandelen, weet ik niet van tevoren. Mijn handen worden precies naar de plaatsen geleid waar dat nodig is. Ik ben een medium tussen de geestelijke en aardse wereld, met mijn lichaam als instrument. Ik houd mijn warme handen op het lichaam om blokkades te vinden en om energie te geven, maar ook om te helen en verzachten.

 

Een healing kan oppervlakkig plaats vinden maar ook 'dieper'.

Bij een oppervlakkige healing behandel ik energiebanen, door oorzaken als stress of spanning kunnen energiebanen geblokkeerd raken. 

Ook behandel ik bijvoorbeeld sportblessures, dan behandel ik spieren. Mensen voelen dan de pijnlijke plek warm worden.

Bij een diepe healing kan het gaan om het opruimen van angst, verdriet of pijn uit het verleden, deze pijn uit zich dan in lichamelijke klachten. Omdat lichaam en geest één zijn vertelt elke ziekte of kwaal iets over de geestesgesteldheid van iemand. 

De afstemming en de behandeling gebeuren op een heel natuurlijke en liefdevolle manier, voor mij is geleid worden door "de andere kant" heel gewoon. Mensen helpen en behandelen op een liefdevolle, open en warme manier is mijn bestemming. Het is prachtig om te zien, te voelen en ervaren hoe uit de goddelijke bron precies datgene gegeven wordt wat iemand nodig heeft; oude rommel opruimen, inzichten krijgen, eenheid met zichzelf voelen…. Om uiteindelijk de eigen liefdevolle prachtige kern (weer) te vinden en 'heel' te worden.

Ik besef dat de weg die ik heb afgelegd, de weg was om hier te komen.